Χαιρετισμός Προέδρου Ιστορικό Σκοποί της Ένωσης Διοίκηση - Οργάνωση Επικοινωνία
 
Αρχική Σελίδα
Επαρχία Λευκωσίας
Επαρχία Λεμεσού
Επαρχία Λάρνακας
Επαρχία Πάφου
Επαρχία Αμμοχώστου
Επαρχία Κερύνειας
Νομοθεσίες-Κανονισμοί
Συνέδρια
Σεμινάρια - Ημερίδες
Εκδηλώσεις
Ανακοινώσεις
Διασυνδέσεις
Διεθνείς Συνεργασίες
Χρήσιμα έγγραφα
Εκδόσεις
Εκθέσεις
   

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Έχουν παραληφθεί από την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου στις 16 Ιουλίου 2015 τα 3 Νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Ένωση τα αναρτά στην ιστοσελίδα της για ενημέρωση των Μελών της και του κάθε ενδιαφερομένου.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει από τον Γραμματέα της Ε.Κ.Κ. και τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης, η τεχνική επεξεργασία των Νομοσχεδίων, έτσι που πολύ σύντομα να κληθεί η Διαχειριστική Επιτροπή της Ένωσης να ενημερωθεί επί των τεχνικών, νομικών καθώς και πολιτικών ευρημάτων και να διαμορφώσει, λαμβάνοντας υπόψη ενδεχομένως  και άλλα κριτήρια, την εισηγητική της θέση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, έναντι των Νομοσχεδίων αυτών.


ΣΧΟΛΙΑ / ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, αφού ενημερώθηκε από το Γραμματέα της Ένωσης και τους Νομικούς της Συμβούλους επί των ευρημάτων  (νομικών και τεχνικών), τόσο του τροποποιητικού Νομοσχεδίου με τίτλο «Ο Περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2015  όσον και του Νομοσχεδίου που προβλέπει για την ίδρυση και λειτουργία Επαρχιακών Συμπλεγμάτων για τις αρμοδιότητες αυτών καθώς και για άλλα συναφή θέματα, τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών, στα πλαίσια της προωθούμενης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαμόρφωσε τις πιο κάτω θέσεις, τις οποίες θα υποβάλει ως εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, που θα συνέλθει στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Τις εισηγητικές της θέσεις, αποστέλλει για ενημέρωση  των Μελών της Ένωσης.